Dobrodošli u Agroturizam Kapor! Vašu rezervaciju primamo na broj mob. 098873296. Sve namirnice su ekološki uzgojene: domaći sir, meso i povrće. U ponudi imamo “Hladnu platu” s domaćim pršutom, sirom i kobasicama. Nudimo peke (100 kn/pers), mješano meso-grill (80 kn/pers), ribu na žaru, hobotnicu ispod peke, vegetarijanski meni i još puno različitih jela. Vino: Postup,Plavac i Rukatac. Razne vrste domaćih likera i alkoholnih pića
.
U ponudi imamo razgledavnaje obiteljskog muzeja starih i mali obor s različitim životinjama. Najmlađe će obradovati kutak za razonodu i igru.

Obiteljsko gospodarstvo Antunović smješteno je u malom mjestu Kuna na poluotoku Pelješcu, mjestu okupanom suncem i okruženo vinovom lozom. Naša obitelj tu je došla već početkom 20. stoljeća i od tada do danas njegujemo svoju veliku ljubav prema selu, životinjama, vinogradima i načinu života koje sve to nosi. Oduvijek se naša obitelj bavila uzgojem životinja, obradom vingrada te je od toga je i živjela. Mi smo tu tradiciju nastavili a pritom smo otvorili vrata našeg domaćinstva svakom gostu željnom upoznati našu kulturu, mjesto i ono najvažnije – gastronomiju. Upravo iz toga nastala ja kruna našeg domaćinstva, konoba Antunović – gdje gosti ispod 300 godina starih zidova uživaju u najboljim specijalitetima pelješkog kraja.

I krije su tu mnoštvo priča, o tome kako imamo jednu od najpoznatijih farmi magaraca koji svojim mlijekom pomažu brojnima, do obnovljene stare kuće u kojoj će uskoro naši gosti moći uživati u najmirnijim noćima i danima.

Dakle, posjetite nas, budite nam dragi gosti i upoznajte naš kraj, naše običaje i našu obitelj. Nemojte se zaboraviti najaviti jer specijalitete koje mi spremamo ne može se požuriti. Kruh ispod peke, janjetina i kozletina, pikatić ili tripice, sve to spremamo po vašoj najavi. Ukoliko se pak u prolazu odlučite navratiti, svakako možete uživati u okusima pršuta, sira, kapulica, maslina, ulja i vina.

Dobrodošli u Podanje, prvo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na otoku Lastovu. S radom smo počeli 2007. Godine. Nalazimo se u Prgovom polju, u kamenoj kući između maslinika i stoljetne češvine, koja za ljetnih vrućina stvara ugodan hlad. Naše gospodarstvo ima kapacitet 46 sjedećih mjesta, od kojih su neka na otvorenom a neka u zatvorenom prostoru.

Naše gospodarstvo ima puno mjesta za velike i male grupe ljudi, neki stolovi su vani, a neki unutra. Registrirani smo kao izletište i možemo ugostiti i veće grupe od 50, pa i do 80 ljudi. Nakon što istražite lastovske pješačke staze, dobrodošli ste se kod nas okrijepiti uz čašu domaće rakije. Vaša večera bit će pripremana ispred vas, ispod naše peke, te ćete uz okus uživati i u mirisima naše domaće hrane s lastovskih polja. To su mirisi jednostavnih ali okusom bogatih namirnica.

Iz konobe TOMIĆ BIŠEVO kao specijalitet kuće ističu lignje i jastoge. Također, obitelj Tomić proizvodi i vlastito domaće vino koje je moguće kušati u konobi. Ugodan otočki ugođaj i ambijent konobe te kvalitetna ponuda domaćih tradicionalnih jela razlog su što je konoba Tomić Biševo već dugi niz godina omiljeno mjesto turista i domaćih gostiju.

Ako želite osjetiti okus čiste prirode, dođite u “Ženu Glavu” na otoku Visu, gdje vas Darko očekuje s delicijama svoje okućnice.

Restoran Konoba Grubinjac je mala konoba – seoski restoran smješten u Grubinjcu kod Žrnova – jedno od najljepših panoramskih mjesta oko starog grada Korčule.

Obnovljena stara seoska kuća koju vodi lokalna obitelj koja već stoljećima posjeduje ovu prekrasnu farmu. Konoba je nedavno modernizirana kako bi bila pogodna za posjetitelje. Rustikalna atmosfera i ruralni ambijent. Sjedeći na njenoj terasi osjeća se kao da je miljama daleko od užurbanog grada Korčule.

Ono što ovaj restoran čini jedinstvenim i drugačijim je lokacija s neprekidnim pogledom na brda, Sveti Antun, planinu Sveti Ilija, Pelješki kanal, Badiju i Korčulanski arhipelag.

Što se hrane i pića tiče, u Grubinjcu rade jela s roštilja, kuhana jela, povrće te domaće vino.

U srcu Zlatne doline koja je vjekovima očuvala tradiciju i dušu jedinstvenih slavonskih sela smještenih u beskrajnim ravnicama, podno vinograda i pogleda prema gustim slavonskim šumama, Zlatni Lug otvara svoja vrata za nesvakidašnje gostoprimstvo koje će vam pružiti odmor od svakodnevice i užurbanog života.

Prostor Krčme nastao je preuređenjem stare slavonske štale, sačuvavši time svoju prepoznatljivost elementima starih greda, ciglenih podova i izvornog životinjskog korita. Godinama brižno prikupljana zbirka starina unosi dušu cijelom prostoru te vas upoznaje sa skrivenim čarima života na selu.

Krčma Zlatni Lug pruža cjelokupnu ugostiteljsku uslugu za sve manifestacije… Od vjenčanja, rođendana, zaruka, godišnjica mature, raznih proslava sve do poslovnih sastanaka. Prilagođavamo se vašim željama i potrebama.

Prenoćište Zlatni Lug vrlo je ugodno za boravak i odmor, kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima. Može se iznajmiti po osobi ili cijela kuća za duži boravak, vikend ili noćenje. Na raspolaganju imamo 21 moderno uređenu sobu sa kupaonicom u koje možemo smjestiti 49 osoba.

U samom dvorištu osigurana su parkirališna mjesta. Na raspolaganju vam je i udoban zajednički prostor za doručak i druženja. Nakon ugodno provedene noći, ujutro vas očekuje pansionski ili bogati slavonski doručak, ovisno o dogovoru.

Etno selo Karanac odiše ugođajem nekih davnih, prošlih vremena u kojima je svaka kuća imala svoju priču koja se polako prenosila s koljena na koljeno zadržavajući izvornost i stil života daleko od užurbanosti i vreve gradske sredine.

Karanac je smješten tek nekoliko kilometara od Osijeka, ispod Banovog brda. Blizina Kopačkog rita, brojnih vinskih podruma, mnoštvo malih etno restorana u kojima možete kušati brojne specijalitete spremljene po recepturi naših starih te zvuci tamburice i romske glazbe učinit će Vaš posjet nezaboravnim iskustvom.
Ivica i Marica svoju priču žele podijeliti s Vama.

Zato pođite mirno kroz buku i žurbu i sjetite se mira što može postojati u tišini.

Očekujemo Vas…